Storstilat bordssnickeri

Vi har glädjen att berätta att även inredningen börjar ta form i Eldpallkojan. I den vevan vill vi passa på och tacka två ideella hjältar bakom de framväxande borden.

De bord som vi här ser första exemplaret av i bilderna bär Birger Ferneus signatur. Birgers hantverk ligger bakom väldigt mycket av kojans byggnation. Nu har han även designat och byggt ståtliga träbord. Totalt ska det bli sex av denna typ. Hur snygga som helst.

Samtidigt vill vi tacka en annan hjälte, Jan Fack. Janne är en av flera starka ideella krafter som har gjort enormt mycket för att denna eldpallkoja överhuvudtaget existerar. Nu har Janne skänkt det virke som har möjliggjort de bord som Birger bygger. De fantastiskt vackra tiljorna som blir bordsskivor och även de bastanta stockarna som utgör bockbordens ben kommer från Janne.

Byaföreningen och medborgare i Skästra med omnejd tackar Birger och Janne så väldigt mycket för denna med flera insatser. Vi räknar med att Eldpallkojan och dessa bord kommer kunna vara till glädje för många generationer framgent.

Eldpalkojan i Skästra - nybyggda bord
Första bockbordet till Eldpallkojan har här skapats av Birger Ferneus i hans snickeriverkstad, byggt med fantastiska plankor och övrigt virke skänkt av Jan Fack.
Anita Ivarsson och Birger Ferneus provar de nybyggda borden i Eldpallkojan. Varje bord kommer kunna ge plats för åtminstone åtta sittande vid varje bord.