Välkomna bidrag till Eldpallkojan

Många slet i värmen på Skästras röjardag 13 juni

Skästra Byaförening kan nu med stor glädje och uppskattning konstatera att vi har fått väldigt fina bidrag till att kunna färdigställa Eldpallkojan. Det är de ansökningar byaföreningen har lämnat in om ansökan av bygdemedel för vindkraft som nu resulterat i följande:

• Från Sörbyparken har Skästra Byaförening fått 20.000 kronor i bidrag.

• Från Svartvallsbergets vindkraftpark har vi fått 11.632 kronor i bidrag.

Detta är mycket välkommet. Under det senaste året har väldigt mycket hänt med Eldpallkojan. Under Röjardagen monterades rökröret från själva eldpallen. Bobbo är van klättrade och ordnade montaget från utsidan. Invändigt styrde Sten och Birger så allt kom rätt på plats. Vi avslutade med att provelda, och kunde till allas glädje konstatera att röken drog fint.

Detta är delar av ett elvapunktersprogram som styrelsen har tagit fram och också sökt bidrag till, allt för att kunna färdigställa kojan så den kan börja nyttjas av alla medlemmar och alla andra privatpersoner och organisationer i bygden som vill ordna allt från trivsamma kvällar till större evenemang. Vi återkommer från styrelsens sida om fler dagar där även du kan vara med och hjälpa till för att få Eldpallkojan mer färdig för användande.

Vi tackar så innerligt alla involverade i dessa vindkraftparker för dessa så välkomna bidrag. Totalt har vi i vårt punktprogram ett behov av finansiering på 99.000 kronor och dessa dryga 30.000 kronor kommer komma till stor hjälp.

Med detta känns 2020 mycket ljusare i en annars tuff tid, och vi vill önska alla en säker och riktigt trevlig midsommar.

Bobbo klättrar på hett plåttak…
Ger klartecken för montage av eldrör…
Monterar fast röret på ovansidan…
Sten kan provelda, och röken drar ut fint.
Eldpallkojan har nu en skorsten till eldpallen.
Samtidigt har det röjts unden mycket kring kojan. Efter sommaren tänkte vi ta ett tag till för att öppna upp den riktigt fina vyn från Eldpallkojan.